۷ راهکار بازگشت به برنامه یادگیری زبان بعد از تعطیلات!
۷ راهکار بازگشت به برنامه یادگیری زبان بعد از تعطیلات!
احتمالا توی تعطیلات عید نتونستی درست و طبق برنامه یادگیری زبانت پیش بری و این باعث دلسردی و ناامیدیت شده. خب ایرادی نداره، گاهی ایجاد وقفه توی برنامه هامون یا به هم خوردگی برنامه ها اصلا به این معنی نیست که ما آدم های بی مسئولیت و شکست خورده ای هستیم بلکه فقط این معنی رو داره که ما هم آدمیم و نیاز به استراحت و تفریح هم داریم.
حتی آدم های موفق هم گاهی دچار این معضل میشن و پیش میاد که طبق برنامه ریزی انجام شده پیش نرن اما تفاوتشون با بقیه اینه که درجا نمیزنن، رها نمیکنن اونها فقط به برنامشون متعهد هستند و توانایی این رو دارند که سریع به روال قبل برگردند.
گاهی واقعا مسائلی پیش میاد که برنامه های ما رو ناخواسته به هم میریزه و باعث اعصاب خودری ما میشه خصوصا برنامه هایی که برامون در اولویت هستن مثل مطالعه و یادگیری زبان انگلیسی.
پس بیاین با هم ۷ تا راهکار یاد بگبریم که چطور به برنامه قبلمون برگردیم و بهش وفادار بمونیم.
چطوری باز هم به برنامه قبل از تعطیلاتم برگردم؟
برای بازگشت به برنامه ی قبل شما نیاز به اراده ی فوق بشری ندارید فقط استراتژی هایی لازمه که شما رو به روال قبل برگردونه. پس موفقیت شما در اجرای برنامه هاتون به تواناییتون برای بازگشت به برنامه بستگی داره نه اینکه هیچوقت توی برنامه ریزیتون وقفه ایجاد نشه.
بریم با هم ۷ تا استراتژی موثر برای بازگشت به برنامه ریزی قبل رو بررسی کنیم.
۷ استراتژی اساسی برای بازگشت به برنامه قبل:
یک: برای شروع دوباره، برای مشخص کردن یه کار کلی، زمان و مکان مشخصی رو در نظر بگیرید
مثلا نگین که از شنبه زبان خوندن رو شروع می کنم. بگین شنبه بیستم فروردین ساعت ۷ صبح نشسته روی صندلی و کتاب و دفتر زبان روبروم باز و شروع می کنم.
اینطوری برگشتن به برنامه زبان خوندن و روال قبل رو برای خودتون واقعی تر می کنید و وقتی خودتون رو در اون شرایط دیدین استارت زدن براتون راحت تر میشه.
دوم: به برنامه وفادار باشین حتی با انجام قسمت کوچیکی از اون
وقتی دوباره شروع کردی، حتی اگه شده برای ۵ دقیقه برنامه زبان خوندنت رو انجام بده. ممکنه با خودت فکر کنی گیرم که ۵ دقیقه زبان خوندم مگه فایده ای داره؟ بله فایده داره. علاوه بر تاثیر تجمعی ای که این دقایق هرچند کوتاه دارن، مهم وفادار بودن شما به برناممون و خوندن هر روزه ی زبان هست. به این نکته دقت کن که اگه یک روز رو از دست بدی بازگشتت به قبل سخت تر و سخت تر میشه.
پس قرارمون این باشه که هر روز حتی با انجام یه قسمت خیلی کوچیک از برناممون بهش وفادار باشیم.
سوم: کسی رو کنار خودت داشته باش که ازت انتظار به نتیجه رسوندن برنامت رو داشته باشه
میگن اگه میخوای به ورزش کردن پایبند باشی زیر نظر یک مربی این کارو انجام بده یا نهایت توی باشگاه دوستانی رو پیدا کن که بدونی هر روز توی باشگاه منتظرت هستن، همین باعث میشه که نتونی بپیچونی.
برای زبان خومدن هم همین راه رو پیش بگیر. کسی رو پیدا کن که ازت اجرای برنامه رو بخواد و در کنارت باشه تا به اون هدف برسی.
چهارم: از قسمت هایی که انجامشون راحتتره شروع کنید تا بعد که گرم شدید کم کم سخت و بیشترش کنید
خیلی از ما وقتی می خوایم به برناممون برگردیم به جبران عقب ماندگیمون از برنامه، می خوایم که قدم بزرگی برداریم و سختش کنیم. همین باعث میشه که بازگشت به برناممون برامون سخت و طاقت فرسا بشه.
راهکار اینه که بدون توجه به حجمی از برنامه که عقب افتادیم، از قسمت های ساده تر و قابل انجام تر شروع کنیم و بعد که موتورمون گرم شد یواش یواش به قسمت های سخت تر برسیم.
پنجم: اگه کاری که می کنین کامل و عالی پیش نرفت، دلیل نمیشه که کلا برنامه رو بذاریش کنار
اگه برنامه ای که برای زبان خومدنت ریختی درست پیش نرفت و ازش حتی دو سه هفته عقب افتادی و حتی نصفش هم نتونستی انجام بدی دلیل نمیشه که کامل بذاریش کنار. کمال گرایی رو کنار بذاریم . وقتی خیلی کمال گرا باشیم و نتونستیم کل نقشه ی توی ذهنمون رو پیاده کنیم منتفی کردن اون برنامه خیلی راحت تره.
پس کاری که انجام میدین رو با همون نقص و کمبودهاش بپذیرید و بدونید که انجام دادن همون نصفه ونیمه هم بهتر و موثر تر از ترک کردن کاملشه. هر قدمی که برمیداریم یک گام مارو به هدفمون نزدیکتر میکنه.
ششم: محیط کارتون رو برای انجام اون کار مثلا زبان خوندنتون مهیا کنید
یکی از دلایلی که باعث انگیزه یا عدم انگیزه ی ما میشه محیط اطرافمونه. محیط کار خیلی تاثیرگذاره. پس محیط اطرافتون رو جوری آماده کنید که شما رو به هدفی که دارین سوق بده.
یه مثال ساده بزنم، اگه میخوای هر شب نخ دندون بزنی فقط کافیه که نخ دندون رو کنار مسواک بذاری. اینطوری هر بار که مسواک میزنی نخ دندون رو میبینی و ناخودآگاه دستت به سمت نخ دندون هم میره.
مادربزرگم همیشه قرصهاش رو همراه غذا میاره سر میز. اینطوری فراموش نمیکنه قرص هاش رو بخوره.
برای خوندن زبان هم همینکار رو کنید. محیط رو طوری بچینید که زبان رو به یادتون بیاره.
و اما هفتم: زبان خوندن رو برای خودتون مهم و حیاتی کنین.
انجام ندادن یا طفره رفتن از انجام یک کار یا برنامه نشون دهنده ی اینه که اون برنامه و کار زیاد مهم نیست. برای مهم کردن زبان برای خودتون اهدافی تعیین کنید و خودتون رو ملزم به انجامشون کنید. مخصوصا زبان خوندنتون رو به اهداف مالی آینده گره بزنید.
این ۷ کار رو انجام بده تا بتونی به راحتی به برنامه ی قبلت برگردی.
برای مطالعه مقاله یادگیری آسان ۶۰ لغت انگلیسی اینجا را کلیک کنید.
درباره Sanaz Jahan Bozorgi
ساناز جهان بزرگی هستم مدرس زبان انگلیسی، من و همکارانم در موسسه بین المللی زبان مکث، همراه شما هستیم تا مسیر یادگیری این مهارت را با کمک هم هموارتر کنیم.
نوشته های بیشتر از Sanaz Jahan Bozorgi
دیدگاهتان را بنویسید