هفتا از قوانین تلفظ که باید حتما به زبان آموزان بگوییم
فهرست محتوا
Toggleهفتا از قوانین تلفظ که باید حتما به زبان آموزان بگوییم
جای تعجب ندارد که بسیاری از زبان آموزان نمی توانند ارتباطی بین نوشتن و نحوه ی تلفظ کلمات در انگلیسی پیدا کنند. مشکل زبان آموزان، حتی خود ما این است که قوانین تلفظ زبان انگلیسی را نمی دانیم. خیلی از ما حتی تلفظ و فونتیک را در کلاس درس نمی دهیم. اما خبر خوب این که هفتا از قوانین تلفظ اینجاست که به ما و زبان آموزان کمک زیادی می کند.
- با دانستن این موارد می توانید ارتباط معقولانه ای بین نحوه ی نوشتن و تلفظ کلمات برقرار کنید.
- پس نوشتار هم تقویت می شود.
- کلمات نا آشنا هم صحیح تلفظ می شوند.
پس بهتر است این چند قانون ساده را در کلاس هایتان تدریس کنید.
قوانین تلفظ vowels را یاد بگیرید
قبل از هر چیز بهتر است تفاوت بین صداهای کوتاه و بلند یا همان long vowels و short vowels را بدانید. اگر هنوز تفاوت آنها را نمی دانید، به یک دیکشنری معتبر سری بزنید. یا توضیحات کوتاهی را اینجا بخوانید.
قانون short vowel+ consonant
وقتی در آخر یک کلمه، یک vowel و بعد از آن یک consonant قرار گرفت، یعنی باید از صدای کوتاه یا همان short vowel استفاده کنیم. این قانون را در بیشتر کلماتی می بینیم که در سطح های اول یاد گرفته ایم. حتی خود انگلیسی زبان ها هم این کلمات را زودتر از باقی کلمات یاد می گیرند.
مثلا Pup has cup. Man has ham.
شاید این قانون را به این اسم هم بشناسید: CVC
قانون vowel+ consonant +consonant
اگر در آخر یک کلمه این ترتیب را دیدید، باز هم این صدا به صورت short vowel است. این مدل هم در قوانین تلفظ به صورت CVCC شناخته می شود.
مثال: stops, want, bank, bark, wish, hand
البته برای اینکه این تلفظ ها را بخوبی یاد بگیرید باید تمرین زیادی داشته باشید. پس حتما از یک دیکشنری خوب کمک بگیرید و این قوانین را بکار ببرید. اپلیکیشن های تمرین تلفظ کمک زیادی به شما می کنند.
قانون vowel انتهای کلمه
اگر یک vowel در انتهای کلمه قرار بگیرد، باید صدای بلند یا همان long vowel را تولید کنید. یعنی اینکه صدای خودش باید استفاده شود. این یکی خیلی آسان بود، اما همچنان نیاز به تمرین دارید تا آنرا با بقیه ی قوانین اشتباه نگیرید.
توجه کنید این مورد از قوانین تلفظ برای کلمات تک سیلاب و چند سیلاب یکی است. مثلا در کلمات یک سیلابی go, he, pi, lo, … و برای کلمات چند سیلابی ago, ego, …
این قانون هم بصورت CV شناخته می شود.
قانون E انتهای کلمات
هرگاه یک E در انتهای کلمه ای قرار بگیرد، این صدا اصلا تلفظ نمی شود. می توانید موقع تمرین کردن، روی آن یک خط بکشید چرا که به آن silent e می گوییم.
اما چه به سر vowel قبل از آن می آید؟ البته توجه کنید که این قانون به این صورت استCVCe . پس منظورم همان vowel است که قبل از یک یا دو کانسوننت قرار گرفته. این یکی هم با صدای بلند تلفظ می شود. مثال ها را ببینید:
hate, care, note, flute, bite, nice, ape
این کلمات در زبان انگلیسی خیلی زیاد هستند، پس پیدا کردنشان کار سختی نیست.
قانون دو vowel در کنار هم
یکی دیگر از قوانین ساده ی تلفظ که کار ما را خیلی آسان می کند این است. وقتی دو vowel کنار هم قرار بگیرند اولی با صدای بلند است و دیگری بی صدا می ماند (اصلا نیازی نیست به آن توجه کنید).
این موارد هم در انگلیسی زیاد هستند و به شکل CVVC دیده می شوند.
مثلا true, beat, train, leaf, load
قوانین تلفظ حروف بی صدا یا consonant را بشناسید
وقتی درباره ی تلفظ حروف بی صدا صحبت می کنیم باید ترکیب حروف بی صدا یا همان consonant blends را بشناسیم. موردی که در زبان فارسی وجود ندارد و زمانی است که دوتا از این حروف کنار هم قرار می گیرند و ما باید آنها را بصورت یک صدا تلفظ کنیم مثلا black, green, blue.
یکی دیگر از این ترکیبات زمانی است که حروف بی صدا کنار هم قرار گرفته و این صداهای آشنا را تولید می کنند: sh, ch, hp بطور مثال watch, wash, catch, laugh, enough.
حالا بهتر است برویم سراغ ششمین قانون
قانون یک consonant بعد از یک vowel در وسط کلمه
در این صورت این حرف بی صدا در سیلاب بعدی کلمه قرار می گیرد. اگر مثال ها را ببینید خیلی خوب متوجه این قانون هم می شوید.
مثلا tele-phone (not teleph-one), la-bor (not lab-or), lo-cate (not loc-ate) and pro-tect (not prot-ect).
قانون دو consonant بعد از یک vowel در وسط کلمه
این هم از آخرین مورد قوانین تلفظ که نیاز به تمرین دارد. اگر این کلمات را درست تلفظ نکنیم، کلمه عجیب غریب بنظر می آید یا حتی ممکن است با کلمه ی دیگری اشتباه گرفته شود.
قانون به این صورت است. وقتی دو حرف صدادار بعد از یک حرف صدادار قرار گرفتند، حرف صدادار اول در همان سیلاب باقی مانده و حرف صدادار بعدی وارد سیلاب بعدی می شود. این نکته موقع تلفظ کردن خیلی خوب مشخص می شود. پس مثلا ها را نگاه کنید.
sub-ject, tal-ly, ab-ject, top-ple, and haz-mat
در آخر
این قوانین کمک زیادی به ما و زبان آموزان می کنند تا بتوانیم با کلمات نا آشنا راحت تر کنار بیاییم، آنها را راحت تر تلفظ کنیم یا اگر کلمه ای را شنیدیم، آن را درست بنویسیم.
نکته ی مهم این است که بدانیم زبان انگلیسی پر از استثنا است. پس هر لحظه و هر جا باید انتظار این استثناء ها و قانون شکنی ها را داشته باشیم.
اما بطور کلی این قوانین را می توانیم به عنوان یک منبع کمک کننده در نظر بگیریم. چرا که در مواجهه با کلمات جدید خیلی کارامد هستند.
دیدگاهتان را بنویسید